28.10.2013

Tri shutter -kortti

This is my first tri shutter card. It was ordered for a christening of a 3-year-old boy, who loves cars. Besides the vintage image, I also used two 3D-images, but I decided to use only one layer of them, because the card itself has enough dimension. This won't definitely be the last tri shutter for me, as I had great fun making it!

Sain tilauksen ristiäiskortista 3-vuotiaalle autoja rakastavalle pojalle, ja ajattelin, että tri shutter -korttimalliin saisin kätevästi mahtumaan nämä kaikki elementit. Erikoiskorttipohjien mittailuosuus ei ole koskaan ollut vahvin lajini, mutta sommittelu ja kokoaminen olivat niin mukavia, ja lopputulos niin näyttävä, että ei tämä ensimmäinen tri shutterini takuulla viimeiseksi jää!
Löysin autoaiheiset skräppipaperit, vintagekuvan pojasta ja 3D-kuvat autosta ja kirkon ikkunasta yhdellä käynnillä Papruksesta. 3D-kuvista käytin vain yhden kerroksen, koska kolmiulotteisuutta kortissa riittää muutenkin. Korttipohjaan ja kuvien stanssattuihin kehyksiin käytin ruskeaa kartonkia, jota vanhensin ruskealla ja valkoisella musteella. Koristeina valkoisia sävyttämiäni pikkukukkia Paperilohikäärmeestä ja ruskeaa nauhaa. Kukan alle stanssasin lempikiekurani vaaleammanruskeasta paperista. Kukkien heteet ovat Siskolta.
Keskimmäisessä palkissa on stanssattu ympyrä, jossa lukee päivänsankarin koko nimi, jonka poistin kuvasta. Nauhassa roikkuva autoriipus löytyi myös Papruksesta. Autokuvan tausta ja mustat kuviot on myös stanssattu. Autokuvan taustapaperin päihin laitoin sirkkarenkaat, joista nauha kulkee. Oranssi rataspaperi on Papermanian Chronology-paperikosta, jota saa ainakin Anun Putiikeista.
Kortin toisella puolella on samaa rataspaperia sekä oranssina että vaaleansinisenä. Kaikkien papereitten reunat ressasin ja musteutin. Myös kirkon ikkuna sai stanssatun vaaleansinisen taustan ja stanssatut ruskeat kehykset.
Keskipalkissa autopaperin päällä on stanssattu tila kirjoitettaville terveisille ja ääriviivateksti "Onnea kastepäivänä". Oikeaan sivuun tulostin tilaajaystäväni toivomat "Kirkossa"-laulun sanat vaaleansiniselle kevyesti kuvioidulle tulostuspaperille. Reunoille leimasin kevyesti ruskeita kiehkuroita. Työtunteja tähän korttimalliin meni minulla noin 8, mutta sitä ei kannata säikähtää, koska saan peruskorttiinkin helposti menemään 4 tuntia.

24.10.2013

Vauvakortti leimoilla höystettynä

It's all about the vintage and beauty challenges you to use at least 3 different stamps on your creation. Still, it should also have a blast from the past on it. Our two sponsors Paperilohikäärme and Saturated Canary will donate two lucky winners wonderful prizes, so you're very welcome to join us!
On my card I used a total of 7 stamps, which isn't that obvious, when you look at the card! I just wanted to show, that the stamps don't need to have the main focus on your paper work. Can you find the stamps used? Here is the list of the "hidden" stamps:
1. brown decoration on the corner of the baby image
2. white embossed border decorations on the brown paper behind the image
3. and 4. on the leaves: musical notes in blue and text in brown
5. brown swirls on the big beige flower
6. large flowers stamped with light blue ink on the small white flowers
7. "Precious" sentiment in brown 

It's all about the vintage and beauty haastaa käyttämään paperityössä vähintään kolmea eri leimasinta. Silti työssä tulisi edelleen olla myös ripaus mennyttä aikaa. Sponsorimme Paperilohikäärme ja Saturated Canary tarjoavat kahdelle onnekkaalle upeat palkinnot, joten tervetuloa osallistumaan! Omassa kortissani käytin kaikkiaan seitsemää leimasinta, vaikkei sitä ehkä heti huomaakaan! Halusin työlläni omalta osaltani osoittaa, ettei leimojen tarvitse välttämättä olla työn pääroolissa.
Eikö tuo Inkidon skräppiarkilta peräisin oleva vauvakuva olekin hurmaava! Leimasin kuvan ylänurkkaan kulmakoristeen. Alla kehystämässä on pala ruskeaa paperia, jonka reunoille leimasin embossausmusteella kiekurarivit. Taustapaperi on BasicGreyn paperikosta. Toisessa yläkulmassa on kolme erikokoista helmeä ja toisella puolella helmirusetti Anun Putiikeista. Vauvan vaaleanpunaisen peiton peitin kukkien alle, koska tein tästä poikakortin. 
Alareunassa on kolme alkujaan valkeaa kukkaa Anun Putiikeista. Suurimman värjäsin old paper -musteella ja leimasin siihen ruskealla kiekuroita, pienten kukkien keskelle puolestaan kohdistin sinisen musteen kanssa ison kukkaleiman keskiosan. Ison kukan keskellä on vielä sininen valmiskukka ja koristehaaraniitti, pienissä helmet. Neljäs, vanhasta kirjansivusta ja ruskeista papereista tehty kukka on koottu stanssatuista ja käsinleikatuista osista.

Lehdet tein valkoisesta kopiopaperista leimaamalla niihin himmeästi ruskeaa kirjoitusta ja tummemmalla sinisellä nuotteja, suihkuttamalla vihreää väriä sekä leikkaamalla muodon kuviosaksilla ja taittelemalla lehtiruodit käsin. Viimeinen käyttämäni leima on "Precious"-teksti, jonka leimasin rullatulle paperisuikaleelle. Alta pilkistelee Nauhataivaan pitsi.

20.10.2013

Palapelidecon palat minulta

Six pieces of a puzzle I decorated for fellow crafters. The size of each piece is approximately 4 x 7 cm.

Facebookin ATC ja Deco -askartelun harrastuspiirissä Vikke laittoi jälleen liikkeelle palapelidecon, ja tällä kertaa jokainen osallistuja sai tehtäväkseen kuusi palapelinpalasta, joista kootaan kullekin kuudelle osallistujalle deco, johon tulee seitsemän eri tekijän koristelemat palaset. Minähän olin niin onnekas, että voitin arvonnassa omakseni edellisen palapelidecon, joten tarjouduin tällä kertaa tekemään jokaiselle muulle osallistujalle palaset, ilman että minulle tarvitsee tehdä uutta decoa. Tässä yhteiskuva tekemistäni paloista.
Tällä kertaa en lähtenytkään vintagemaailmaan vaan eläinten pariin! Ylimmät kolme kissakorttia syntyivät ensiksi ja sitten tulikin melkein kuukauden tauko, ennenkuin sain aikaan alarivin kolme palaa.
Kissanpentu on leikattu Mustin ja Mirrin mainoslehdestä. Taustapaperi on keltaista kukallista japaninpaperia, jonka olen gessottanut sabluunan kanssa, suihkinut misteillä ja kohokuvioinut. Värjäytymättömille alueille piirsin geelikynällä valkoisia pisteitä, vasempaan alareunaan laitoin Glossyllä päällystetyt Stickles-pisteet ja palan reunoille laitoin gessoa ja hopeanväristä kynsilakkaa.
Toinen kissanpentu on samasta lehdestä kuin ensimmäinenkin. Tausta on tällä kertaa päällystetty lautasliinasuikaleilla ja vihreillä harsopaperisuikaleilla. Kultatäplät ovat alkoholimustetta ja punaiset Glossyllä päällystettyä geelikynää. Perhonen leikattu skräppikartongista. Reunoilla kullanväristä kynsilakkaa.
"Metsästävä" kissa on myöskin mainoslehdestä. Taustalla on vihreää kukkakuvioista japaninpaperia, jonka päälle olen liimannut vihreitä harsopaperisuikaleita ja keltaisesta gessotetusta ja kohokuvioidusta paperista irronneita kiekuroita.Muutaman harsopaperisuikaleen laitoin kissan päälle. Reunoilla vihreää tussia.
Kuningaskalastaja on leikattu lehdestä ja liimattu ensin ääriviivojaan myöten leikatulle kartongille. Taustalla vihreä kukkakuvioinen japaninpaperi gessopesun ja suihkuttelun läpikäyneenä. Kiekurat samoja kuin yllä. Pari timanttikukkasta laitoin koristeeksi.
Akvaariokala ui myös jossain lehdessä vastaan. Taustalla samaa alkujaan keltaista kukkapaperia kuin ensimmäisessä kissapalassa ja lisäksi revittyjä vihreäkuvioisen lautasliinan suikaleita. Kuplissa on alla Sticklesiä ja päällä Glossyä, kalan silmissä tietysti Glossyä. Reunoilla gessoa.
Norsulla onkin ihan erilainen tausta kuin muilla. Se on tehty kohokuvioisesta valkoisesta skräppipaperista mosaiikkitekniikalla, eli väleihin on ripoteltu ja sulatettu embossausjauhetta. Kiekurakuviot leimasin. Jotta norsu tuntisi paermmin kuuluvansa joukkoon, tein sille vihreästä gessotetusta kukkapaperista päähineen, jossa on timanttikukka. Reunoilla hopeanväristä kynsilakkaa.

Tässä vielä muutama lähikuva erilaisista pinnoista. Pientä ja pikkutarkkaa on vain niin  kertakaikkisen rentouttavaa tehdä! Palojen koko on suunnilleen 4 x 7 cm, vaihdellen toki muodon mukaan.



18.10.2013

Pullonkaulakortti

This is a birthday card for a 50-year-old given together with a bottle of red wine.

Tällaisen kortin tein pullonkaulaan ripustettavaksi viisikymmenvuotislahjaksi viime kuussa. Värimaailmassa lähdin liikkeelle viinilasikuvioisen kartongin väreistä, vaikka kortin saaja onkin mies.
Muoto on stanssattu tummanpunaisesta nukkapintaisesta ja kiiltävästä hopeisesta paperista, sekä käsin leikattu punaisesta kuviopaperista. Viinilasikuvioisesta Lidlin kartongista stanssasin kuvion siten, että toisen lasin jalka ulottuu reunojen ulkopuolelle. Lasien pintaan levitin Glossy Accentsia. Lasien alla on vielä poikittain sama stanssattu muoto kohokuvioimastani vihreästä paperista. Lisäksi stanssasin lehtiä sanomalehdellä päällystämästäni paperista joulutähtistanssilla ja sahareunaisen ympyrän punakeltaisesta paperista. Viimeksimainitun päälle raaputin siirtokuvanumerot.
Viuhkan taittelin karttasuikaleesta, jonka reunan leikkasin boordileikkurilla. Keskellä on jalokivihaaraniitti ja sen ympärillä pätkä hopeanväristä muovihelmiketjua. Alle ujutin mustia heteitä ja punaista höyhenuntuvaa. Koristeina on lisäksi tummanvihreää nauhaa, kimalleliimapilkkuja, punainen irtojalokivi ja hopeanvärinen sirkkarengas. Leipurinnyöri on Anun Putiikeista.

15.10.2013

Vintagekortti ystävälle

Another vintage card for a challenge. This one was pimped from an earlier card of mine (first picture) that I was totally unhappy with. I never throw my cards into the rubbish bin, because I would find it a total waste of materials. I gave the card a more distressed look and added some embellishments, and now it looks quite a lot better.

Koukussa kortteihin -vintagehaasteessa piti ilahduttaa ystävää ja tein perinteisen vintagekortin naiselle. Tai oikeastaan tämä oli taas pikemminkin kortintuunausprojekti, koska laitoin aika lailla uusiksi aiemmin tekemäni kortin, johon en ollut ollenkaan tyytyväinen. En periaatteestakaan heitä koskaan tekemiäni kortteja roskiin; johan se olisi materiaalien haaskausta! Kortti näytti alkujaan tältä:
Mitä tästä nyt sanoisi? En nyt kommentoi sen kummemmin, mutta allaolevasta parannellusta kortista näkee, mikä kaikki tässä mielestäni oli pielessä. Taustan paperit ovan kaikki peräisin silppukuorestani.
Papereiden reunat vanhensin repimällä tai ressaamalla ja musteuttamalla. Muovihelmet korvasin lumiainetöpötyksillä ja helmillä. Alareunaan lisäsin leveän pitsin ja sen alareunan päälle vielä kukkakuvioista valkoista nauhaa. Vintagekuva-arkilta leikattuun kukkakiiltokuvaan toin kolmiulotteisuutta neljällä paperikukalla. MS:n leikkurilla tehty perhonen viimeistelee kokonaisuuden.

10.10.2013

Ajoneuvoja vintagehaasteeseen

"Vehicles" is the new theme at the challenge blog It's all about the vintage and beauty. I've just seen quite a lot of them, because our family just came back from a 6 day holiday next to Nürburgring in Germany. As usually when travelling, I was more interested in the restaurants, cafes and shopping, though. Anyway, you can take part in our challenge with any kind of craft as long as it's made of paper, has some kind of a vehicle in sight and has a blast from the past on it. Crafty Sentiments Designs is sponsoring this challenge and will donate some of their adorable digital stamps to the winner. Welcome to join us! My card is a twisted easel with a picture from Slöjd Detaljer. If I remember it right, the ribbon is from some old cloth piece. A small ladybug holds the card cover up.

"Ajoneuvot" on uusi aiheemme It's all about the vintage and beauty -haasteblogissa. Niitä tuli nähtyä aika lailla Nürburgringin matkalla, jolta juuri palasimme perheen kanssa. Vietimme kuusi päivää Saksassa ja keskityin itse lasten kanssa lähinnä ravintoloihin, kahviloihin ja ostoksilla kiertelyyn, jotka mielestäni ovat parasta antia matkustelussa. Joka tapauksessa haasteeseen voi osallistua millä tahansa paperiaskartelulla, jossa on jonkin kulkuneuvo näkyvissä, kunhan vain vanha aika on jotenkin mukana työssäsi. Crafty Sentiments designs sponsoroi tätä haastetta ja tarjoaa voittajalle ihania digileimojaan. Tervetuloa osallistumaan!
Kuva on jälleen Slöjd Detaljerista. Korttimalli on twisted easel eli vino telinekortti, jossa kansi taitetaan kulmittain. Avoimen kulman ilmavuutta korostin stanssaamalla taustapaperin TH:n kakkupaperireunusstanssilla. Ruskeaa mustetta ja ressausta on reunoilla ja taustalla reilusti. Alareunassa on suikaleet ruskeaa ja reikäistä valkoista kuituista paperia sekä muistaakseni jostain vanhasta vaatteesta peräisin oleva kuvionauha.
Kukat tuovat lisää sinistä väriä korttiin. Molemmankokoisissa kukissa on keskellä jämäpalat taustapaperin stanssauksesta ja isommissa lisäksi ruudulliset naulankantahaaraniitit. Pienemmät siniset auringonmuotoiset kukat on tehty kulmalävistäjän jämäpaloista. Sudenkorentohaaraniitti on Paperilohikäärmeestä.
Kortin kantta pystyssä pitävässä leppäkertussa oli alkujaan kukkavarsi, mutta leikkasin sen pois ja "jyrsin" pohjaa muutenkin tasaisemmaksi saadakseni sen asettumaan tasaiselle alustalle. Tekstitila kohoreunaisine kehyksineen on stanssattu. Jalustan taustan japanilainen vihreä kukallinen taustapaperi sai ensin gessopesun ja sitten vanhennuksen musteilla ja suihkeilla. Kulmissa on vielä revityt suikaleet samaa ruskeaa kuitupaperia, jota on kannen alareunassakin.