27.4.2010

Ninni 5v

Esikoisprinsessamme täyttää huomenna viisi! Toisaalta ei uskoisi, että tyttö on jo niin iso, ja toisaalta taas tuntuu niin kuin lapset olisivat olleet meillä aina. Kortista sankari esitti toivomuksen, ettei tulisi mitään 3-vuotiaan pikkuveljen "sotkupiirustusta", joten äiti sitten laittoi korttiin kaikkea, mistä neiti tykkää, ja mallina toimi kätevästi Arkkikaupan haasteen luonnos, joka kyllä vaati tarkkaa kättä, kun yleensä olen huono teippaamaan papereita suoraan:p
Bellen kuva on kirjakerhon lehdestä, timanttikorvakoru Tiimarista, ja tausta on Folian ja kehys Lidlin pakkauksesta. Perhos-, kukka- ja hopeapaperit ovat Tiimarista, kuten myös foliokukkatarrat ja tarratagi, johon numeroääriviivatarra on kiinnitetty. Reprintin kukat ja Hobby & Crafting Funin kukkasirkkarenkaat ovat peräisin Sinellistä.
Kokeilin tässä ensimmäistä kertaa kiinnittää sirkkarenkaita ja helpostihan se kävi, vaikka jännitin alkuun, pilaanko kukat. Samaten ensimmäisiä kertoja käytössä minulla oli Fiskarsin ShapeCutter soikiolevyineen, jonka hankin vastikään, kun halusin saada ikkunat kortteihin ja soikeat ja pyöristettykulmaiset muodot paperista nopeammin ja siistimmin tehtyä. (Näytti olevan ainakin Ideaparkin Sinellissä -30% tänään.) Totuttelua alkuun vaatii tuo leikkurilla liikkeelle lähteminen, mutta aika siistithän noista soikioista tällä kertaa tuli! Aamulla nähdään sitten kortinsaajan ilme.

26.4.2010

Vappukortteja

Vappuaiheisia kortteja ei ole ikinä ennen tullut tehtyäkään, mutta pitihän sitä koettaa onneaan Taitotaivaan design teamin haussa, jossa vappu oli aiheena:
12,5 x 12,5 cm:n kortissa kokeilin Koukussa kortteihin -sivuston haaste 1:ssä neuvotua ikkunasyvennystekniikkaa, joka onkin ihan kätevä juttu paksujen koristeiden suojaamiseen litistymiseltä. Minun koristeeni on viipperä, jonka näpersin vastakkain liimatuista neliöistä vihreää ja keltaista paperia, joihin leimasin kuplamuovilla punaisia palloja. Keskustassa on iso paljetti ja haaraniitti, varsi on pumpulipuikosta, taustan vauhtiraita tapetista. Pelle on vanha kiiltokuva ja ilmapalloboordi netistä tulostettu, raitapaperi Askartelukerhosta. Serpentiinit leikkasin ohuehkoista papereista, jotka rullasin sukkapuikon ympärille. Aika railakas kortti meikäläiseltä! Ja näiden iloisten väriensä takia valitsin tämän 1-vuotiskortiksi kummipojallemme... aika epäreilu kummitäti, kun ei sen kortteja saa kokeilla tai maistaa.
ATC:hen ikuistin yhden lapsuuden ikävän vappumuiston, joka kyllä toistui useammin kuin kerran! Kortin nimi on "Taivaan tuuliin". Ilmapallo on pullea tarra, johon piirsin valkoisella heijastuksen ja mustalla narun. Tyttö on tulostettu, hattu leikattu lahjapaperista ja somistettu koholiimalla, talo ja taivas leikelty lehdistä, alaosassa on musta nauha ja reunoissa helmiäispaperista Fiskarsin boordilävistäjällä leikatut pitsit.

25.4.2010

Magnolia joulukortti

Tällä kortilla osallistun Just Magnolia haasteeseen, jossa tällä kertaa annettiin vapaat kädet:

With this christmas card I'm taking part on the Just Magnolia-challenge 52 "Anything goes". Sorry, that the details are only in Finnish!
Kuva tuli väritettyä sen verran jouluisilla väreillä, että tein sitten suosiolla vuoden ensimmäisen joulukortin. Yläosan lumikuvioitu sininen on Elloksen mainoskirjekuoresta kierrätettyä muovia. Aaltopahvi- ja ruudullinen nauha erottavat sen Lidlin jouluaskartelupakkauksen kuvioidusta kuultopaperista. Näiden muovipintaisten materiaalien kanssa touhutessa on mukavaa se, että muovin saa revittyä siististi irti ja takaisin kaksipuolisesta teipistä; minä kun en yleensä sommittele korttia etukäteen, niin usein lisään lopussa jotain, mikä olisikin ollut hyvä laittaa reunoistaan edellisten materiaalien alle. Yläkulmaan lävistin Fiskarsin neliökuvioleikkurilla aukon, johon liimasin Tiimarin lumihiutaleen läpinäkyvälle muovikalvolle. Jostain syystä tuo läpinäkyvyys korteissa miellyttää minua.

23.4.2010

Naisia punaisissa

Annen Haastan sinut-blogissa ihastuin vanhaan haastekuvaan (41), josta tein kortin jo ajat sitten, mutten vain ole muistanut sitä julkaista, joten tässäpä tämä:
Valokuva haalistaa kortin väriä; korttipohja on oikeasti tummempi murretun punainen. Upea kuva ei muuta seurakseen kaivannut kuin vanhaa lakanapitsiä, läpikuultavasta nauhasta solmitun rusetin, kolme helmeä, ääriviivatarratekstin ja valkoisella embossatun kulmaornamenttileiman.

Toinen punasävyinen vintagenainen Sinellin skräppikartongista pääsi tänään syntymäpäiväkorttiin:

Tämäkin kortti on oikeasti punaisempi kuin kuvassa. Koristeita taitaa olla vielä vähemmän kuin ylemmässä kortissa, koska taustapaperi (skräppipaperia muistaakseni kädentaitomessuilta, voi olla Sinellistäkin) on itsessään niin elävästi kuvioitu: Fiskarsin kuviolävistäjillä tehty kukka haaraniittikeskustalla, ääriviivatarrateksti ja puserosta ratkottu pitsi.

20.4.2010

Pyöreä kortti

Paljon kiitoksia teille kaikille, jotka olette jättäneet ihania kommentteja! Mukavaa, kun ei tarvitse täällä itseksensä jutella. StampARTicin haasteessa pyydettiin tekemään pyöreä kortti teemana kukat. Tartuin tuohon haasteeseen, koska en ollut aiemmin pyöreää korttia tehnyt:


StampARTic's challenge really was a challenge for me, because I had never made a round card before! So I cut the shape with decorative scissors and put a 3D Flower Fairy in the middle. I hope the five flowers are enough to make this a flower-themed card!

Pyöreän korttipohjan puutteessa sellainen piti leikata itse, ja kun kerran sakset otin käteen, niin ajattelin samantien ottaa kuviosakset, jotta tulisi kukkaisampi kortti. Ympyrän malliksi etsin astiakaapista sopivankokoisen asetin. Kortin keskipisteenä on Flower Fairies 3D-kuva, jota viimeistelin kiilteellä. Keijulla on valmiiksi ympyrätausta, jonka taakse laitoin kupinaluspaperin. Sitten liimasin pikaliimatipoilla alaosaan kapeaa nauhaa ja sommittelin päälle kukkaset. Kaipa nuo viisi kukkaa riittävät tekemään tästä kukkakortin! Vasemmanpuolimmaiset kukat on leikattu kuviolävistäjällä ja raidoitettu puikolla, keskustoina isot valko-vaaleanpunaiset hologrammimaiset paljetit ja haaraniitit. Kukat oikealla on koottu valmiista askartelukukista ja helmiäiskeskustoista.

16.4.2010

Kierrätys-atc

P*skarteluhaasteessa #35 pyydettiin käyttämään kierrätysmateriaaleja, ja niitähän tästä ATC:stäni "Varjot" löytyy:
Kuvat vanhoista kirjoista, taustalla venäläistä (?) sanomalehteä ja kuultopaperin reunaliuskaa, johon on painettu viivakoodi ja hintatiedot. Miehen varjon sisus on mieheni paidan hintalapputagista, ja nauhoiksi käytin revittyä lakanaa ja paidanripustusnauhaa. Helmet ja leimasin sentään olivat uusia. Haastoin samalla itseni tekemään mustavalkoisen kuvan, kun yleensä olen väri-ihmisiä, mutta pikkuisen piti tytön päivänvarjoa ja hattua vaaleanpunaisella korostaa:) Kortti löysi kodin Siskon luota.

Harmittaa, kun kameramme zoomi ei riitä kuvaamaan tätä atc-kokoa tarkasti, vaikka mitä säätöjä kokeilisin! Ehdotin kyllä perheen atk-vastaavalle skannerin hankkimista, mutta ihan ensiyrittämällä ei vielä lämmennyt...

Kortinkorjausprojekti

Alkuvuodesta tein tällaisen kortin, johon en oikein ollutkaan tyytyväinen, kun taustan tapetti oli niin moderni verrattuna tuohon kuvaan:
Niinpä revin aaltopahvitaustaisen enkelin irti ja sommittelin sopivammalle pohjalle:
Kas näin! Lauta- ja lumihiutaleskräppipaperit taustalle kultanauhalla erotettuina ja höyhen vielä kylkiäisiksi. Alareunaan laitan varmaankin tekstin, kun tiedän, mihin tilaisuuteen kortti tulee.

13.4.2010

Leilan synttärihaastekin muuttui kortiksi

En voinut olla osallistumatta Leilan blogin 2-vuotissynttärihaasteeseen, vaikka meidän tulostimemme ei kyllä antanut oikeutta tuolle kauniille taustalle.
Naisen kuva on Sinellistä viikonloppuna ostamaltani skräppikartongilta, josta saa leikattua 9 samankokoista vintagekuvaa naisista. Lisäksi siinä on kaksi isompaa kuvaa, joista voi sitten tehdä jotain muuta. Myös alaosan perhosskräppikartonki on samasta paikasta. Leilalta saadun taustan yläkulmiin leimasin kulmaornamentit ja toisen päälle liimasin vanhan kiiltokuvan. Haaraniittejä ja naisen kuvan reunoja suttasin kynsilakalla, jotta ne sopisivat yhteen kiiltävän nauhan kanssa. Kiitos Leila ja onnea vielä blogillesi!

12.4.2010

Leilan haaste kaikille #30

Jopas sattui, että Leilan haasteessa oli tällä kertaa aiheena "Saanko luvan", kun juuri pari päivää sitten sain valmiiksi tanssiaiheisen atc:n! En tosin voi olla varma, olinko käynyt lukemassa haasteen joskus aiemmin, jolloin se olisi jäänyt alitajuntaan pyörimään. Kortin nimi on "Kuin tanssi".
Tanssipari ja teksti ovat Columbia recordsin mainoksesta vanhan englanninkirjani kuvituksista. Eikös nainen näytäkin vähän Drew Barrymorelta? Taustapaperi on servettiä ja tuo alareunan kuvio on tehty timanteilla ja helmillä kaksipuoliselle teipille siten, että alkuun liimasin teippiin pitsin, jonka väleihin laitoin nuo timantit ja kaadoin vaaleat helmet, ja sitten poistin pitsin ja lisäsin punaiset helmet. Idea on leimailuaiheisesta englanninkielisestä kirjasta, jonka lainasin kerran kirjastosta, mutta en tähän hätään löydä sen nimeä mistään.  

10.4.2010

Pari 3d-korttiakin välillä


Muutama 3d-kortti on jäänyt julkaisematta, vaikka aina välillä niitäkin rakentelen:
Valmiiksi stanssattu Flower Fairies -keiju sai punaiselle korttipohjalle seurakseen kuivatun neilikkaruusun(?) kukan, jonka kiinnitin lävistämääni neliönmuotoiseen aukkoon kalvon ja kontaktimuovin väliin, ja lisäsin keskustaan ääriviivatarratekstien keskustoja. Lisäksi kortissa on kuviolävistäjällä tehtyjä kukkia timanttikeskustoilla ja Tiimarin perhonen, eli meikäläisittäin aika paljon koristeita. Nauhat ovat lakanakankaasta.

Le Suh:in enkeli sinisellä, reunastaan boordilävistäjällä leikatulla korttipohjalla kaipasi koristeen vain alapuolellensa, joten laitoin siihen lävistäjällä tehdyn kukan rubiinikeskustalla ja Tiimarin skräppipaperista leikatut lehdet. Näin jälkikäteen ajateltuna kukka olisi tietysti pitänyt keskittää kuvan keskelle, eikä kortin keskelle, koska tuo leikattu reuna on lyhyempi kuin takakansi.


Tiimarin suloinen 3d-nalle tuo ruusuja tässä lilapohjaisessa neliökortissa. Nallen taustalla on kiemurakuvioinen kuultopaperi, jonka alla on revitty ja reunoistaan lilalla maalattu valkoinen paperisuikale. Yläkulmassa timantilla somistettu ääriviivatarra ja alareunassa valkoinen nauha. Oikeassa laidassa kuviosaksilla reunastaan leikattu pala skräppikartonkia kädentaitomessuilta.

8.4.2010

Ensimmäinen atc-vaihtoni

Ehdotin kortinvaihtoa Outille, joka lähtikin heti mukaan, ja sain postissa hänen tekemänsä hienot atc:t "Hyvää pääsiäistä" ja "Imagination". Ensinmainittu tuli yllätyksenä, ja oikein hämmästyin, miten siinä onkin toivomieni vintagelapsien lisäksi käytetty juuri omia lempivärejäni vaalean- ja tummanpunaista ja ruskeaa! Kuoressa oli myös kivoja askartelumateriaaleja, jotka pääsivät heti käyttöön. Suurkiitokset Outille!

Lähettämässäni kiitoskortissa oli kotipihan krookuksenkukka, mutta kaikki muu olikin sitten hieman vinossa. Varsinkin nuo Tiimarin läpinäkyvät tyynykirjaintarrat oli ihan mahdotonta saada suoraan. Ajatus lienee kuitenkin tärkein. Ja ne lähettämäni atc:t olivat jo aiemmin postattu "Ompelujones" ja allaoleva "Toivomukset":
Kalankuva mainoksesta lehdestä, irtosuomut leikattu muovisesta askartelukukasta, evät höyhenistä. Pohjakartonki on molemmin puolin hiekkakuvioitu. Kolikot ovat peräisin historiankirjasta ja niitä on vähän lakkailtu kynsilakoilla. Vedenkiiltävä pinta on leimattu kirkkaalla kohopulverilla ja vesikasvit ovat purettuja langansäikeitä, jotka liimasin kortin pintaan.








3.4.2010

Yksi 6-vuotiskorttikin on tullut tehtyä

Muutama viikko sitten tyttäreni kävi ystävänsä 6-vuotispäivillä, jonne tein yksinkertaisen kortin lahjapaperista leikatun kuvan ympärille.
Kuvan reunassa Fiskarsin boordilävistäjällä helmiäispaperista tehty pitsi, joka on koristeltu ääriviivatarrojen kirjainten sisuksilla. Taustapaperi ja perhostarra ovat Tiimarin askartelusetistä ja nauha lahjanarua. Ääriviivatarranumerosta sai aika hauskannäköisen, kun sen liimasi kiiltävälle pinkille paperille, joka leikattiin läpinäkyvän Tulip-jalokivikoristeen alle pyöreäksi ja hopeiset reunukset leikattiin kuviosaksilla.