10.10.2009

Vielä pari vauvakorttia


3-D-vauvakortteja tällä kertaa neliökorttipohjille tehtyinä. Pojan kortissa taustalla kattauspaperi ja nurkissa puseronripustusnauhoilla reunustetut kolmiot Tiimarin kuviopaperista. Muutama ääriviivatarra vielä viime silaukseksi.

Tyttökortissa kuvan takana hopeapaperia, oikean reunan kasvipaperi on Sinellistä. Läpikuultavat lehdet ja ruohomainen rusettinaru ovat Tiimarin setistä. Yläreunan neppari on joskus irronnut pojan vauva-aikaisesta haalarista ja sen päälle liimasin timantin.

3.10.2009

Tilaushääkortteja


Vuonna 2009 sain ilokseni kolme hääkorttitilausta ystäviltäni ja löysinkin googlettamalla ihanan mallin, josta halusin tehdä omat versioni kullekin parille sopiviksi. Kortti aukeaa keskeltä, jolloin morsian lähtee vasemmalle ja sulhanen oikealle. Ensimmäinen hääkutsu oli tummanruskea, joten korttipohjaksi valitsin suurikuvioista tapettia, jota olin saanut toiselta ystävältäni. Morsiuspuvun suunnittelu oli kaikkein hienointa näissä korteissa, ja tähän malliin tein kiiltävästä efektitarrapaperista helman ja helmikuvioidun yläosan. Leikkasin yläosan ensin kaksipuoleisesta kontaktimuovista, jonka kiinnitin puvun päälle, sitten kiinnitin pitsinpalan kontaktimuoville ja ripottelin päälle kirkkaanvalkoisia askarteluhelmiä. Lopuksi irrotin pitsin ja ripottelin hopeanvärisiä helmiä väleihin. Sulhasen puku rusetteineen ja nappeineen on leikattu tapetista ja paita helmiäispaperista. Kortin takaosaan keskitin taustatapetin suuren koristekuvion ja sisäosan koristelin leimaamalla ja boordilävistämällä tekstipaperin reunat.

Seuraava kortti lähti purppuranpunaisiin häihin. Tässä kuvassa kortin rakenne näkyy paremmin. Morsiamen mekko oli tällä kertaa kokonaan Papruksen kohokuviopaperista leikattu, reunat leikattu kuviosaksilla ja yläosaan kiinnitetty Tiimarin timantteja. Vyön ja rusetin näpersin valkoisesta nauhasta, rusetin päät ovat helmiäispaperia ja peräisin Tiimarin korttipaketista, kuten myös rusettia koossa pitävä timantti. Miehen puolelle korttiin liimasin mustaa ohutta kartonkia, kaulukset ja napit ovat mustaa tarrapaperia ja paita helmiäispaperia ja rusetti pinkkiä ohutta paperia. Ääriviivakulmatarra tasapainottaa kokonaisuuden. Kortin taakse liimasin valmiin valkoisen kohokuvioidun sydämen Tiimarin korttipaketista ja sisäosat koristelin kuten edellä.


Kolmannessa kortissa käytin taas kutsun värejä musta-hopea, ja tällä kertaa tein kortin valmiille Tiimarin korttipohjalle. Morsiuspuvun yläosassa helmikoristelu hopealla ja valkoisella, joita ennen rajasin reunat punaisilla askarteluhelmillä. Alaosa Sinellin kiiltävää efektipaperia, helma leikattu kuviosaksilla. Kortin oikealla puolella taas musta kartonki, jonka päälle leikattu valkoisesta helmiäispaperista paita, mustasta tarrasta kaulukset, musta-hopeisesta Tiimarin kuviopaperista rusetti ja skräppäystarrojen reikien "täytteistä" napit. Kulmiin testailin uuta Fiskarsin kulmalävistäjääni, somisteena timantit. Takakannessa lävistin pääsi kunnolla oikeuksiinsa, musta paperi samaa kuin miehen rusetissa, lisänä Tiimarin korttipaketin ruusu.


 

2.10.2009

Ristiäiskortti ja toinen vauvanvaunukortti

Olin jossakin kirjassa nähnyt tuollaisen haitaritaitoksilla toteutetun vaunukuomun, joten päätin kokeilla itsekin. Kuomu on lahjapaperia, koska se on tarpeeksi ohutta taiteltavaksi ja koppa, renkaat sekä aisa kartongista. Kopan yläreuna on taitettu ulospäin ja leikattu kuviosaksilla. Renkaiden keskellä olevat paljetit Askartelukerhosta. Taustan yläosassa kuviollista kuultopaperia, alaosa leikattu ruskeasta paperipussista ja koristeltu ripottelemalla kaksipuolisesta teipistä tehdyille viivoille sisustushiekkaa. Sisältä kortti näytti tältä:
Käytin siis korttipohjana Tiimarin vauva-aiheisen skräppipaperin alaosaa. Kortista tuli leveytensä vuoksi kolmiosainen, koska en halunnut rikkoa kokonaisuutta. Vasemmanpuoleisella sivulla on samaisesta skräppisetistä irrotettu kehys, jonka keskellä pinkille paperille liimattuna ääriviivatarrana vauvan töppöset. Tekstipaperin reunat leikkasin boordilävistimellä ja pitsin taakse liimasin samaa pinkkiä paperia kuin töppösissä. Nimet olen sutannut.
Toimivaksi todettu malli otettiin uudestaan käyttöön kummipoikamme kastekortissa. Kuomu on lahjapaperia, koppa Tiimarin mustavalkoisesta paperisetistä, kartonkirenkaiden keskellä ääriviivatarrat. Pilvikuvioinen kuultopaperi ja hiekkakuvioitu paperipussipaperi on liimattu kuviosaksilla valkoisesta paperista leikattuun ympyrään, joka on liimattu hopeanväriselle paperille -Tiimarista taas kerran.
Sisäosan toteutukseen sain idean Jehkotar card challenge#52:sta, jonka oli laatinut Maria H. Tuo kortin keskiosa taittuu siis eteenpäin ja kuva pyörii lankojen varassa keskellä. Kuvassa on muuten päivänsankari itse äitinsä laitokselta kännykällä ottamassa kuvassa! Reunat leikattu taas kuviosaksilla. Reiän takana samaa kukallista kuultopaperia kuin ensimmäisen vaunukortin kannessa. Kehykset ja varsinainen korttipohja Sinellin helmiäiskartonkia, jonka reunoissa samoin kuin tekstipaperin reunoissa boordilävistimellä tehty pitsi. Nauha on puseron ripustuslenkki ja rusetti uusiokäytössä. Lopputulos sopi mielestäni hienosti kastetilaisuuteen.

1.10.2009

Ylioppilaalle


Tässä vähän erikoisempi kortti ylioppilaalle laukun muotoisena. Paperi helmiäiskartonkia Sinellistä, musta läppä tarraa ja lyyraääriviivatarra keskellä. Kahvan ympärille punoin kiiltävää puuvillalankaa, johon pujottelin verhotampista irrottamiani punaisia pikkuhelmiä. Tekstin pohjana sisällä pinkkiä paperia.